Троє людей загинули, 15 – поранені за добу через обстріли в трьох областях – влада

Графіті на стінах зруйнованого російськими військовими залізничного вокзалу у Костянтинівці на Донеччині, 30 квітня 2024 року (ілюстративне фото)

Троє людей загинули, 15 – зазнали поранення внаслідок російських обстрілів минулої доби у Донецькій, Харківській і Херсонській областях, свідчать дані місцевих адміністрацій.

Зокрема, за словами голови Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна, за добу в області загинули двоє людей (у Мемрику), четверо – поранені. Напередодні голова ОВА повідомляв, що серед загиблих у Мемрику – 12-річна дитина.

Тим часом, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що напередодні в Куп’янському районі загинув 66-річний чоловік.

Загалом, за його словами, внаслідок російських обстрілів 2 травня поранені 10 людей. Крім того, влада повідомила про руйнування житлових будинків і господарчих споруд.

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранений один житель, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Російські військові обстрілювали житлові квартали населених пунктів області. Пошкоджено дві багатоповерхівки і 10 приватних будинків, навчальні заклади, об’єкт комунальної інфраструктури, магазин, гаражні та складські приміщення, господарські споруди, автотранспорт, припортова інфраструктура й газогін», – написав він у телеграмі.

Про обстріли без постраждалих повідомили також голови Дніпропетровської і Запорізької ОВА.

«Вчора надвечір ворог завдав ракетного удару по Криворізькому району. Виникла пожежа, яку рятувальники вгамували. Минулося без жертв. Продовжувалися атаки на Нікопольщину», – заявив Сергій Лисак.

За словами Івана Федорова, протягом доби загарбники 349 разів вдарили по Запорізькій області, під вогнем перебували вісім населених пунктів.

«Надійшло 17 повідомлень про руйнування житла. Мирні жителі не постраждали», – додав він.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Президент України Володимир Зеленський раніше повідомив, що за квітень 2024 року російські війська випустили по Україні понад 300 ракет різних типів, майже 300 дронів-камікадзе Shahed і більше ніж 3200 керованих авіабомб.

Форум