В Одесі засудженного за корупцію посадовця знову затримали на хабарі

Читать на русском

В Одесі засудженного за корупцію посадовця знову затримали на хабарі

В Одесі засудженного за корупцію посадовця знову затримали на хабарі

Начальника одного з відділів Пересипської райадміністрації Одеської міськради затримали за вимагання та одержання хабарів з підприємця.

Про це повідомляє «Думська».

Чоловік вимагав по 12 тисяч гривень на місяць за те, щоб не заважати людині торгувати фруктами та овочами на вуличних лотках. Коли той відмовився платити «відкати», чиновник пригрозив демонтувати дві торгові точки підприємця. А за додаткові десять тисяч гривень він обіцяв посприяти в розміщенні ще одного об’єкта.

Правоохоронці задокументували кілька епізодів отримання хабарів і затримали посадовця під час отримання 22 тисяч гривень. Гроші в нього вилучили.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Ідеться про начальника відділу контролю та моніторингу за станом території району Михайла Унгуряну. Раніше він працював головним спеціалістом у КУ «Муніципальна служба розвитку торгівлі» і 2019 року попався під час отримання хабаря у 3 тис. доларів. Тоді він також вимагав гроші за те, щоб не зносити торговий об’єкт.

Суд визнав чиновника винним, але звільнив від покарання. Зараз справа перебуває в апеляції. Згідно з декларацією, чиновник зберігає готівкою 500 тисяч гривень.

368.media