В Україні може вирости тариф на електроенергію

електроенергія світло

Прогноз голови Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка вказує на можливе підвищення вартості електроенергії в поточному році. За його словами, таке здорожчання може статися не раз, а двічі.

Про це Попенко сказав в ефірі "Ранок.LIVE", трансляція якого проходить на YouTube -сторінці "Новини.LIVE".

На думку Попенка, він має інформаційні джерела, які вказують на майбутнє підвищення тарифів на електроенергію. Він стверджує, що це може статися найближчим часом.

"Наскільки я знаю, є інсайдерська інформація. У Міненерго розглядають питання щодо підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів. Була пропозиція це зробити ще восени минулого року, але політично не було ухвалено рішення", – заявив Попенко.

"На сьогоднішній день питання розглядається. Можливо, навіть за 2024 рік підвищення тарифів на електроенергію буде проведено довше. Але в перший етап, це 1 травня або 1 червня, тарифи на електроенергію піднімуть у середньому до 3,5-4 гривень", – додав він.

Крім того, Попенко прогнозує підвищення тарифів на інші комунальні послуги. Це станеться через те, що збільшиться вартість електроенергії.

"Якщо вартість електроенергії для побутових споживачів зросте з 1 травня чи з 1 червня, це автоматично підніме вартість обслуговування багатоквартирного будинку в середньому на 10-15%", – заявив він.

Нагадаймо, що публічне акціонерне товариство "АК. Київводоканал" висловлює пропозицію до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), щодо підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 34,2% – до 40,78 грн за 1 куб.м.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому "Telegram"-овому каналі та Facebook !