У Броварах виготовляють сучасні модульні будинки

У Броварах виготовляють сучасні модульні будинки

Восени 2023 року компанія Hutjet відкрила свій перший завод із виробництва модульних будинків у Броварах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Трибуна Бровари.

Завод площею 12 тис. кв м розташований в індустріальній частині Броварів. Після запуску підприємства в офіційних релізах йшлося про те, що потужності виробництва дозволять збирати близько 450 модульних будинків щороку, а на виробництві працюватимуть 300 співробітників. Однак, як заявляють у Hutjet, на заводі нині працюють менше, ніж сто людей, хоча персонал продовжують добирати.

Великі виробництва мають розташовуватися на периферії, щоб не перенасичувати міста, тому ми вибрали Бровари. Це зручно з економічної точки зору та логістики,

– пояснює комерційний директор Hutjet Максим Хижняк.

Нині модульні будинки – зручна альтернатива для переселенців, позаяк їх можна швидко звести, облаштувати й заселити мешканців.

Чи не єдині недоліки модульних будинків – їхнє тимчасове призначення та невеликі розміри, що суттєво позначається на комфорті мешканців. Тож компанія Hutjet взялася змінювати уявлення людей про модульні будинки: виготовляють їх за концепцією, що передбачає "рухому нерухомість". Тобто, новостворений дім може мандрувати за своїм власником упродовж життя.

Щодо вартості, то ціна за готовий будинок із оздобленням стартує від 1 тис. доларів за квадратний метр.

Нагадаймо, що Броварська окружна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про повернення державі Гречано-Гребельського водосховища та земельної ділянки під ним площею 511 га вартістю понад 18 млрд₴