Зеленський і прем’єр Індії Моді провели переговори

Читать на русском

Зеленський і прем’єр Індії Моді провели переговори

Зеленський і прем’єр Індії Моді провели переговори

Президент Володимир Зеленський 20 березня зателефонував прем’єр-міністру Індії Нарендрі Моді. Вони обговорили двосторонні відносини, у тому числі зустріч команд і засідання Міжурядової українсько-індійської комісії зі співробітництва найближчим часом у Делі.

На своєму каналі в Telegram глава Української держави розкрив деталі. Він розповів, що подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої країни, гуманітарну допомогу й активну участь представників Індії у зустрічах на рівні радників.

"Для нас важливо, щоб Індія взяла участь і в інавгураційному Саміті миру, підготовка до якого триває у Швейцарії", – наголосив Зеленський.

Київ зацікавлений у розвитку торговельно-економічних відносин із Делі, зокрема, в аграрному експорті, торгівлі фармацевтичною та промисловою продукцією, авіаційній галузі.

Також Україна вітатиме повернення індійських студентів до українських навчальних закладів.

Офіс президента на офіційному сайті додав: Зеленський під час бесіди також відзначив постійний діалог між двома країнами на різних рівнях, у тому числі щодо підтримки Формули миру.