У Фастові запрацює "Єдине вікно ветерана"

У Фастові запрацює

З 29 січня на базі Центру підтримки та медико-психологічної реабілітації для військовослужбовців та їхніх родин "Родина 4.5.0" розпочне роботу адміністративний сервіс для військовослужбовців та їх родин

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Фастівської міської ради.

"Єдине вікно ветерана" покликане підвищити ефективність адміністрування ветеранських потреб, впорядкування процесу отримання ветераном пільг та послуг, які надаються на державному та місцевому рівнях. Отримати послуги там зможуть ветерани російсько-української війни, члени їхніх сімей та члени сімей загиблих військовослужбовців.

Звернувшись до фахівців "Єдиного вікна ветерана", захисник отримає фахову консультацію та чіткий алгоритм своїх наступних дій. Тут можна буде подати заяву для отримання певних документів та послуг, а саме:

  • Встановлення статусу, видача посвідчень членам сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни;
  • Взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням (путівками) осіб з інвалідністю;
  • Встановлення статусу, видача посвідчень особам з інвалідністю внаслідок війни;
  • Взяття на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов;
  • Надання соціальної транспортної послуги – соціальне таксі;
  • Видача направлення на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю;Надання соціальної послуги з фізичного супроводу осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, з інтелектуальними, сенсорними, фізичними, моторними, психічними та поведінковими порушеннями.

Адреса Центру: м.Фастів, вул Київська, 57.

Нагадаймо, що Фастівська громада налагодила співпрацю з ГО GOLOCAL та Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.