суббота21 сентября 2024
fact-ua.com

Міноборони Німеччини оголосило кількість українських військових, яку підготував ЄС

14:40 31-08-2024

Європейський Союз “вже завтра” досягне позначки 60 тисяч, саме таку кількість українських військових підготували в країнах ЄС.

Про це заявив секретар міноборони Німеччини Томас Гітшлер під час зустрічі міністрів оборони Євросоюзу 30 серпня.

“Уже завтра ми вийдемо на число 60 тисяч. Таку кількість військових ми навчили у рамках ЄС. Вони повернуться в Україну після навчань. А Німеччина до кінця ж цього року навчить 10 тисяч солдатів з України” – підкреслив Гітшлер.

Водночас високий представник ЄС Жозеп Боррель на зустрічі міністрів зауважив, що Європейський Союз збільшить цей показник.

“Але на скільки – ми скажемо вам уже після зустрічі. Ми обговоримо можливість відкриття координаційного центру в Києві, щоб посилити нашу координацію з українськими збройними силами, але поки що немає повної згоди на тренування українських солдатів на українській землі з європейськими інструкторами” – сказав він.

Нагадаймо, Данія підготувала перших 50 українських фахівців для обслуговування винищувачів F-16, ще півсотні — навчатимуть після “літньої” павзи.

Як повідомлялося, українські льотчики почали підготовку до подальшого навчання перед польотами на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Очікується, що екіпажі будуть готові не раніше кінця 2024 року, або навіть на початку 2025-го. За цей час також мають виготовити озброєння, яким оснащують винищувачі.