Що відомо про стан письменника Станіслава Асєєва, який ледь не загинув після бою з окупантами

Читать на русском

Що відомо про стан письменника Станіслава Асєєва, який ледь не загинув після бою з окупантами

Що відомо про стан письменника Станіслава Асєєва, який ледь не загинув після бою з окупантами

Український письменник, журналіст і військовослужбовець Станіслав Асєєв ледь не загинув на фронті. Під час виконання бойового завдання він отримав травму голови та потрапив до лікарні.

Про це воїн та лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка розповів у Х (раніше Twitter). Журналіст Денис Казанський розкрив, що його колега воював на одному із найгарячіших напрямків.

"Я живий, хоча за всіма законами фізики та ймовірності мав померти. Позиції, на жаль, було втрачено. Зараз я перебуваю у шпиталі зі струсом мозку. Незабаром я знову звернуся до вас по допомогу, оскільки в матеріальному плані наш підрозділ втратив дуже багато", – написав Станіслав Асєєв.

Станіслав Асєєв ледь не загинув після бою з окупантами: що відомо про стан письменника, який зараз у шпиталі qrxiquikhiddrant

Ще 29 квітня військовий розповідав, що бере участь в важких боях в районі села Очеретине на Донеччині. "Вся російська військова промисловість намагається нас убити. А ми, блін, ще живі", – писав Асєєв.

Денис Казанський додав, що з поля бою героя забрали до шпиталю з контузією.

"Днями ми видали новий роман Стаса – "Мельхіоровий слон". Насправді він був написаний ще у 2013 році, але досі не видавався. Стас планував презентувати його в Києві 28 квітня, але не зміг через загострення на фронті", – пояснив журналіст.

Станіслав Асєєв ледь не загинув після бою з окупантами: що відомо про стан письменника, який зараз у шпиталі

Як відомо, Станіслав Асєєв служить у 109-й бригаді ТрО. Він добровільно вступив до лав ЗСУ. Журналіст одразу доєднався до піхотної роти на першій лінії оборони.