Удар РФ: про пожежі й пошкодження об’єктів інфраструктури повідомили на Львівщині, Одещині, Запоріжжі

У ДСНС заявили, що упродовж кількох годин російські військові атакували п’ять регіонів України – били по критичній інфраструктурі (фото ілюстративне)

Внаслідок масованого російського удару по Україні вдосвіта 11 квітня зазнала пошкоджень енергетична інфраструктура в Одеській, Львівській, Запорізькій областях, повідомили представники влади. Раніше про пошкодження повідомляли в Київській і Харківській областях.

Зокрема, за словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, у ніч на 11 квітня загарбники вчергове атакували Одещину ударними дронами, сили ППО знищили сім безпілотників. «Уламки збитих «Шахедів» спричинили займання на території енергетичного об’єкту. Пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали. Наразі відключених від електроенергії абонентів немає», – йдеться в повідомленні.

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що російські крилаті ракети різного класу і БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області.

«Це обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському. Почалися пожежі. Їх оперативно загасили вогнеборці. Жертв та постраждалих нема. Усі системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі», – написав Козицький у телеграмі.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив про влучання російської ракети в Запорізькому районі, де пошкоджений об’єкт енергетичної інфраструктури. «Деталі ще з’ясовуються. Інформація про постраждалих не надходила», – написав він.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що понад 200 рятувальників від ночі працюють на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу, а також понад сотня слідчих, криміналістів і вибухотехніків.

«Упродовж кількох годин російські військові атакували п’ять регіонів України – били по критичній інфраструктурі. По Харкову ворог випустив більше 10 ракет, у деяких районах міста відсутнє електропостачання. Ліквідація наслідків обстрілів триває також на Одещині, Львівщині, Запоріжжі та Київщині… На щастя, за оперативними даними, внаслідок сьогоднішньої атаки минулося без загиблих і потерпілих», – йдеться в повідомленні.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що російські війська під час масованого повітряного удару по Україні удосвіта 11 квітня атакували, зокрема, об’єкти енергетичної інфраструктури в чотирьох областях: у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські війська вдосвіта 11 квітня запустили по Україні понад 40 ракет і ще близько 40 ударних дронів, частину з яких збили українські сили.

Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час.

Форум