Гетманцев пригрозив заборонити кіоски з сигаретами

гетманцев

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав власників ліцензованих кіосків з продажу тютюну зупинити продаж сигарет без касових чеків, в іншому випадку щодо них можуть запровадити жорсткі обмеження.

Про це Гетманцев повідомив у Telegram.

"У нас з вами є декілька варіантів розвитку подій, якщо ви раптом не схаменетеся самі і не почнете тотально застосовувати РРО до всіх без виключення продажів, припинивши красти у армії", – написав Гетманцев, звертаючись до власників кіосків.

За його словами, серед таких "варіантів" – раптові перевірки кіосків та доповнення переліку підстав анулювання ліцензій не видачею чеку, а також заборона продавати тютюн у кіосках.

Депутат уточнив, що робота над впровадження перших двох заходів уже триває, заборона продавати сигарети у кіосках розглядається, якщо їх буде недостатньо..

"Цього ще нема, але точно буде, якщо не схаменетеся", – наголосив Гетманцев.

Читайте також: Контрабанда електронних сигарет: Звільнено очільника Чернівецької митниці

Як повідомлялося, за даними дослідження ринку, проведеного Kantar Ukraine у жовтні 2023 року, частка нелегальної тютюнової продукції на ринку сягнула 25,7%. Такий відсоток "тіні" є абсолютним антирекордом за всю історію дослідження нелегальної торгівлі в Україні, починаючи з 2011 року. За оцінкою Kantar Ukraine, через це державний бюджет може недоотримати у поточному році 23,5 мільярда гривень податкових надходжень.

При цьому основними каналами розповсюдження нелегальної продукції залишаються кіоски (39%), магазини (30%), вуличні торговці (18%) та відкриті ринки (11%).

Автор: Михайло Орлюк