Ексдепутату ОПЗЖ із Фастова вручили підозру за поширення наративів російської пропаганди

Ексдепутату ОПЗЖ із Фастова вручили підозру за поширення наративів російської пропаганди

Повідомлено про підозру колишньому депутату Фастівської міськради від забороненої партії ОПЗЖ, який поширював наративи російської пропаганди щодо входу окупованих територій до складу рф

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури та СБУ.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Київщини за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікації її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, він позиціонував себе як "експерт-політолог" та у власному відеоблозі оприлюднював кремлівські наративи щодо агресивної війни проти України, поширював звіти військового керівництва країни-агресора. Розміщував публікації на підтримку незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях України, про звеличування російської армії та перемогу окупантів. У відео наголошувалось, що окуповані території мають стати повноцінним регіоном рф.

Відповідно до висновків експерта, у поширюваних матеріалах містяться виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація її учасників.

Для поширення ворожого контенту зловмисник використовував власний YouTube-канал, а також сторінки в "Telegram", "TikTok" та "Instagram" із загальною аудиторією понад півмільйона користувачів.

З а клопотанням прокуратури підозрюваний перебуває під вартою. Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід — ГВ КІБ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Нагадаймо, що Генеральний прокурор розповів про результати розслідування воєнних злочинів рф на Київщині .