Санкції працюють: Росії доводиться переплачувати за товари для ВПК

танк,рф

Міжнародна ізоляція обмежила кількість держав, з якими Росія може торгувати напряму , що збільшує час постачання і вартість товарів для військово-промислового комплексу РФ.

Про це повідомляється в розвідувальному звіті Міністерства оборони Великої Британії, передає LIGA.net.

У звіті стверджується, що, згідно з дослідженнями Інституту економік Банку Фінляндії, треті країни стягують надбавку до ціни понад 60% за експорт деяких підсанкційних товарів до Росії.

"Хоча Росія збільшила виробництво ключових боєприпасів, які найбільш активно використовуються в Україні, таких як артилерійські снаряди, санкції, ймовірно, вплинуть на виробництво більш досконалих та складних систем озброєнь. Виробництво та розробка цих систем більшою мірою покладені на іноземні компоненти та технології", – сказано у зведенні.

Крім цього, у розвідці зазначили, що санкції продовжать порушувати як пропозицію, так і попит на російський експорт озброєння й ускладнюватимуть механізм оплати за нього.

Обмеження, ймовірно, вже посприяли скороченню російського експорту озброєння.

"За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, частка РФ у світовій торгівлі зброєю впала до 11% у період з 2019 до 2023 року, порівнюючи з 21% у період із 2014 до 2018 року", – зазначили у звіті.

Раніше повідомлялося, що попри велику кількість раундів введених санкцій проти Росії, за перші дев’ять місяців минулого року РФ імпортувала з Євросоюзу "чутливих товарів", які використовуються у зброї, на понад 100 млн євро.

Автор: Галина Ялівець