Жінка ошукала 12 громадян, «продаючи» неіснуючі товари

Впродовж тижня зловмисниця отримала від покупців шість тисяч гривень, але обіцяний товар їм так і не відправила. За скоєне їй загрожує покарання від штрафу до увʼязнення.

Викрили протиправну діяльність жінки співробітники відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1. Правоохоронці встановили, що вона створила на одному із популярних сайтів оголошення про продаж кавоварки вартістю дві тисячі гривень, якої не мала. За тиждень на пропозицію містянки відгукнулись 12 покупців, при спілкуванні з якими «продавчиня» повідомила, що відправить замовлення тільки після передоплати у розмірі 500 гривень на її абонентський номер. Втім, щойно довірливі громадяни перерахували вказані кошти, зловмисниця заблокувала їхні номери і більше на зв’язок не виходила.

«Занепокоєні потерпілі не дочекались своїх замовлень і звернулись по допомогу до поліції. Ми задокументували протиправну діяльність жінки, а в якості речових доказів вилучили в неї мобільний телефон з відповідною інформацією. Під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси ми повідомили фігурантці про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Згідно з чинним законодавством, правопорушниці загрожує штраф від 51 до 68 тис. грн або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають», – повідомила слідча територіального підрозділу поліції Наталія Боєвчук.

Шановні громадяни, аби онлайн-шопінг був безпечним, купуйте та сплачуйте товар лише на перевірених сайтах. Щоб мінімізувати ризики та не потрапити на гачок шахраїв, обирайте післяплату та перевіряйте свої замовлення при отриманні на пошті.

Одеське районне управління поліції № 1