Зеленський обговорив з Радою підприємців тиск на бізнес, роботу БЕБ та зміни до законодавства

зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

У зустрічі також взяли участь представники ОПУ, уряду та генеральний прокурор.

За словами голови держави, він створив цю Раду для консолідації зусиль держави та бізнесу для збереження й розвитку підприємницького потенціалу України в умовах повномасштабної війни.

"Я за те, щоб державні інституції допомагали підприємцям. Ви зараз готові діяти, у вас є енергія сфокусуватися на цих питаннях. Тому що ви живете цим і знаєте, які закони потребують змін, які правки необхідно внести, яку реформу довести до парламенту. Це глобальні питання", – сказав президент, звертаючись до представників бізнесу.

Очільник ОПУ Андрій Єрмак доповів президенту, що Рада провела низку зустрічей і напрацювала перелік найнагальніших питань, що потребують розв’язання.

Водночас міністерка економіки Юлія Свириденко наголосила, що для поліпшення бізнес-клімату в Україні було визначено дев’ять основних напрямів. Очікується, що впровадження всіх запланованих заходів сприятиме економічному зростанню України та збільшенню кількості робочих місць.

Учасники зустрічі обговорили питання зменшення тиску правоохоронців на легальний бізнес, оновлення принципів роботи Бюро економічної безпеки, а також необхідність підтримки підприємств ВПК, зміни до законодавства.

Окрему увагу приділили запровадженню цифрових рішень для осучаснення взаємодії держави та бізнесу, а саме – створення платформи для отримання зворотного зв’язку від бізнесу та аналітичного модуля до Єдиного реєстру досудових розслідувань, який дасть змогу в режимі реального часу бачити повну картину щодо кримінальних проваджень у країні.

Зазначається, що цифрова платформа сприятиме налагодженню зворотного зв’язку влади та бізнесу – регіонального, дрібного, середнього – і дасть розуміння та змогу систематизувати питання, які насамперед турбують підприємців, та визначити шляхи поліпшення бізнес-середовища.

Щодо кожного з обговорених питань було окреслено план дій та способи участі бізнесу в напрацюванні конкретних рішень із залученням Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, широкого кола бізнесменів та на базі платформи "Зроблено в Україні".

Автор: Юлiя Недашківська