У Міненерго розповіли, коли в Україні вимикатимуть світло

Читать на русском Read in English

У Міненерго розповіли, коли в Україні вимикатимуть світло

У Міненерго розповіли, коли в Україні вимикатимуть світло

В Україні намагатимуться зробити все, щоб споживачі з періодичністю мали доступ до світла. У разі негативної ситуації розподілення електроенергії буде справедливим, розповіла заступник міністра енергетики Світлана Грінчук.

Україна може зіткнутися з відключеннями світла, якщо атаки Збройних сил Російської Федерації щодо енергооб’єктів продовжаться. Про це повідомила заступник міністра енергетики Світлана Грінчук в ефірі Радіо Свобода.

Вона зазначила, що зараз спрогнозувати подальшу ситуацію з електропостачанням складно, адже противник щодня або раз на кілька днів масово атакує, що завдає додаткових пошкоджень.

"Звичайно, якщо вони (атаки, — Ред.) продовжуватимуться, то ми реально можемо зіткнутися з обмеженнями. Ми намагатимемося, навіть якщо це доведеться зробити, щоб споживачі мали доступ до електроенергії з періодичністю", — сказала Світлана Грінчук.

З її слів, графіки відключень приготували ще перед початком опалювального сезону. Однак вона зазначила, що ситуація може бути різною, однак у разі негативної — розподіл електроенергії буде справедливим, щоб споживачі все ж таки були з електроенергією.

Грінчук розповіла, що перед тим, щоб сказати, чи точно буде обмеження електроенергії, потрібно оцінити стан обладнання, те, що можна швидко відновити та ввести у роботу.