Захист критичної інфраструктури: Україна отримає 1800 габіонів від Японії

японія,габіон

Японія передає Україні 1800 габіонів, що будуть використовуватися для фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури ГТС в різних областях України. 320 із них уже доставлені.

"Я радий бачити, що перші габіони, які в Японії ми називаємо "Ґрунтова броня", уже прибули до вас. Ці габіони довели свої високі противибухові якості та використовуються японськими Силами Самооборони. Позиція Японії щодо підтримки вашої країни не похитнеться, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну та її народ до перемоги і надалі", – заявив надзвичайний і повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда під час візиту на один із об’єктів "Оператора ГТС України".

Генеральний директор "Оператора ГТС України" Дмитро Липпа додав, що отримані габіони будуть розповсюджені по всіх лінійно-виробничих управліннях компанії. Особливо важливими вони будуть у прифронтових регіонах.

Решту габіонів "Оператор ГТС" отримає найближчим часом. Захисні споруди будуть встановлюватися одразу після прибуття на об’єкти для посилення захисту від можливих ворожих атак.

Раніше повідомлялося, що станом на початок лютого 2024 року надана Японією фінансова допомога вже перевищила $4,5 млрд.

Автор: Галина Ялівець