"Слуга народу" відклала голосування за звільнення міністра оборони Резнікова

резніков

Верховна Рада цього тижня не голосуватиме за звільнення міністра оборони Олексія Резнікова і призначення на цю посаду Кирила Буданова.

Об этом сообщает Скандалы РУ


Про це голов парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив у Telegram.

"Очікуємо призначення очільників МВС і СБУ. Кадрові зміни в сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться", – написав голова фракції.

Раніше Арахамія анонсував, що цього тижня Рада розглядатиме низку кадрових рішень:

Олексія Резнікова планували звільнити з посади міністра оборони та призначити міністром з питань стратегічних галузей промисловості;

на посаду міністра оборони планувалося призначити голову Служби зовнішньої розвідки Кирила Буданова;

також Рада планує затвердити на посаді голови МВФ нинішнього в.о. міністра Ігоря Клименка, а на посаді голови СБУ – в.о. голови служби Василя Малюка.

Читайте також: Заступник міністра оборони Шаповалов подав у відставку через скандал із закупівлею харчів для військових

Раніше ЗМІ повідомили, що Міністерство оборони підписало угоду на послуги організації харчування у 2023 році військових частин на загальну суму 13,16 млрд грн за завищеними у 2-3 рази цінами. Наприклад, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку.

Міністр оборони Олексій Резніков інформацію про закупівлю продуктів за завищеними цінами заперечував. За його словами, в оприлюдненому ЗМІ документі була технічна помилка — постачальник вказав ціну не за десяток, а за кілограм яєць.

Водночас він визнав, що через це наприкінці грудня було відсторонено, а у січні звільнено з Міністерства оборони керівника відповідного департаменту Богдана Хмельницького. Разом із тим після скандалу з Міноброни звільнився заступник міністра В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ. Згодом йому повідомили про підозру.

Своєю чергою Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомило, що розслідує кримінальне провадження про можливі зловживання при закупівлі продуктів харчування Міністерством оборони на загальну суму понад 13 мільярдів гривень.

Источник: VTimes