Бельгія виділить 200 мільйонів євро на ППО для України

Читать на русском

Бельгія виділить 200 мільйонів євро на ППО для України

Бельгія виділить 200 мільйонів євро на ППО для України

Бельгія оголосила про додаткову допомогу щодо посилення протиповітряної оборони України для захисту від ракетних і дронових обстрілів Росії. Держава виділить на це ще €200 млн, а також передасть ракети для ППО.

Рішення оголосила міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер після засідання у форматі "Рамштайн", що відбулося у п’ятницю, 26 квітня. Її слова на пресконференції процитував телеканал RTBF.

За словами глави бельгійського оборонного відомства, Брюссель передасть Києву ракети для систем протиповітряної оборони з власних запасів. Водночас, які саме ракети, для яких систем і в якій кількості Дедондер не уточнила.

Також країна виділить €200 млн для участі в німецькій ініціативі з постачання Силам оборони України систем ППО для захисту неба від російських ракет і дронів.

"Ми залишатимемося мобілізованими протягом наступних тижнів, щоб підтримати Україну. Наше послання залишається незмінним: того дня, коли Росія припинить своє вторгнення і відмовиться від незаконно окупованих територій, конфлікт закінчиться", – додала очільниця бельгійського Міноборони.