Ініціатива може знову перейти на бік України завдяки новій допомозі США, - Financial Times

Читать на русском

Ініціатива може знову перейти на бік України завдяки новій допомозі США, — Financial Times

Ініціатива може знову перейти на бік України завдяки новій допомозі США, — Financial Times

Видання Financial Times пише, що військова допомога США, яка почала надходити в Україну, "скоріше сповільнить, ніж поверне назад нинішній наступ росії".

Навіть коли були надії на те, що допомога США прийде на початку року, 2024 рік все одно очікувався як період, коли Україна швидше утримуватиме позиції, ніж звільнятиме окуповану територію, — повідомляє видання.

Паралельно Україна вирішуватиме "кадрові проблеми" — тобто мобілізувати нових солдатів. Причому, як вважає FT, після розморожування допомоги процес може бути легшим, оскільки "новобранцям не загрожує перспектива відправки в бій із недостатньою кількістю боєприпасів".

На думку авторів, Київ робитиме ставку на удари далекобійними ракетами по російських об’єктах у тилу на непідконтрольній території України. Це газета вважає вразливим місцем РФ.

Хоча простих способів поставити росію на коліна не існує, — застерігає FT. І вказує, що Путін готовий до тривалої та затяжної війни. Але завдання України та Заходу – щоб Путіну "стало важче зрозуміти, як він може довести війну до якнайшвидшого завершення".

різне rxidteiqeqihhant